Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Számlaszám:
OTP 11712004-20004178

Tagdíj információk >>

A MAÉT alapítványa:
Alapítvány az érbetegekért
1122 Budapest, Városmajor u. 68.
Adószám:
18044775-1-43
Számlavezető bank: OTP Bank
Számlaszám:
11712004-20179128

Az alapítványnak szánt valamennyi megkeresést, levelet, kérelmet, továbbá a pályázati adatlapot a Titkárság e-mail címére kérjük küldeni:
Kattintson ide >>


Támogatási igény bejelentő pályázati adatlap >>

A Kuratórium elnöke:
Dr. Tamás László
Titkára:
Dr. Járai Zoltán
Tagok:
Dr. Farkas Katalin
Dr. Menyhei Gábor
Dr. Pécsvárady Zsolt
Dr. Vallus Gábor

 • Tisztelt Tagtársak! Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter irányításával elkészült a kórházak számára az új koronavírus okozta fertőzések...>> Magyar Nephrologiai Társaság hírei

  [ 2020.04.03. ]

 • Az egészségügyben dolgozók - köztük a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gyógyászati segédeszközöket kiszolgáló tagozatának...>> Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hírei

  [ 2020.04.03. ]

 • A Magyar Tüdőgyógyász Társaság által jóváhagyott, hiteles és megbízható szakmai tájékoztató asztmás betegek részére a koronavírus pandémia vonatkozásában...>> Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság hírei

  [ 2020.04.03. ]

 • Kedves Kollégák! A koronavírus-járvány napról-napra új helyzet elé állít bennünket, alapellátásban dolgozó gyermekorvosokat. Olyan ellátási...>> Magyar Gyermekorvosok Társasága hírei

  [ 2020.04.03. ]

 • A koronavírus járvány miatt eszkalálódó ellátási problémák idején a kezdeti intézkedések – csak sürgős ellátás biztosítása – túlhaladottá váltak. Számos...>> Magyar Pszichiátriai Társaság hírei

  [ 2020.04.03. ]

2020. január 1-től a társaság éves tagdíja megváltozik, 4.000,-Ft-ról 6.000,-Ft-ra emelkedik, a 35. éven aluliak számára pedig 2.000,-Ft-ról 3.000,-Ft-ra változik. Nyugdíjas orvosaink részére továbbra is ingyenes.


Változik továbbá a tagdíj befizetésének határideje is: 2020-tól az éves tagdíj befizetésének határideje minden év január 31.

További részletek

Az Európai Unió Egységes Adatvédelmi Szabályozást (GDPR - General Data Protection Regulation) vezetett be 2018. május 26-tól.


Az új EU rendelet (GDPR) értelmében a korábbi jóváhagyást meg kell erősíteni. A honlapra történő belépés után, ide kattintva Ön is nyilatkozhat adatai kezeléséről.

További részletek

Hírek

Elmarad a MAÉT szegedi és nyíregyházi Országjárás Programja

2020.03.13. - MAÉT

Kedves Kollegák!

A MAÉT ORSZÁGJÁRÁS PROJEKT igen sikeres kezdeményezésnek bizonyult, nagyon vártuk a következő két áprilisi alkalmat (Szeged, Nyíregyháza). Bár a mostani rendelkezések szerint tudományos üléseink jelen kritériumok alapján megszervezhetőek lennének, úgy döntöttünk, hogy a két rendezvényt áprilisban elhalasztjuk és azokat az őszi időszak idején pótolnánk. Ezzel a mind általánosabbá váló véleményhez csatlakozunk, miszerint gondosan ügyelnünk kell a corona vírus terjedésének akadályozására és ezzel a résztvevő kollegák biztonságára. A további ülések előkészítését júniusban fogjuk mérlegelni.

Megértésüket köszönve, a történteket sajnálva

üdvözlettel:

Dr. Szeberin Zoltán, a MAÉT elnöke - Dr. Kolossváry Endre, a MAÉT főtitkára

 

További részletek

Magyar Atherosclerosis Társaság XXIII. Kongresszusa (Velence, 2020.10.08-10.)

2020.03.08. - MAÉT

A Magyar Atherosclerosis Társaság 2020. október 8-10. között rendezi meg XXIII. Kongresszusát.
A kétévente megrendezésre kerülő kongresszus a hazánkban vezető halálokokat jelentő szív- és érrendszeri betegségek okait, pathogenezisét, diagnosztikáját, terápiáját, valamint megelőzésének lehetőségeit tekinti át.

A Kongresszus időpontja: 2020. október 8-10.
A Kongresszus helyszíne: Velence, Resort Spa****
2481 Velence, Béke út

A Kongresszus Tudományos Bizottsága várja a főtémákhoz kapcsolódóan előadások, poszter prezentációk bejelentését, minden a témákkal foglalkozó kollégától.

Beküldési határidő: 2020. június 18.

Kedvezményes jelentkezés határideje: 2020. július 31.

Előadás-, poszter bejelentés, jelentkezés és további részletek a Szervezőiroda honlapján keresztül: http://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/mat/

Meghívó

 

 

További részletek

A MAÉT tagjai közül 10 fő számára regisztráció nélküli részvételi lehetőséget biztosítanak a szervezők a hamburgi Aorta Szimpóziumra

2020.02.19. - MAÉT

Kedves Kollégák!

A MAÉT tagjai közül 10 fő számára regisztráció nélküli részvételi lehetőséget biztosítanak a szervezők a hamburgi Aorta Szimpóziumra, amely 2020. október 26-27. között lesz.

Jelentkezni lehet a név, munkahely és e-mail cím megadásával a titkar.ersebtanszek@med.semmelweis-univ.hu címen.

A jelentkezők neveit és elérhetőségeit megadjuk a szervezőknek, akik a nyár végén fognak pontos információt adni a jelentkezetteknek. Bővebben a https://www.aortic-live.com/ linken tájékozódhatnak.

Üdvözlettel:

Dr. Szeberin Zoltán
a MAÉT elnöke

 

További részletek

2020. május 14-én Portoban van lehetőség a következő európai érsebészeti szakvizsga letételére.

2020.02.10. - MAÉT

Kedves Kollégák!

Szeretném felhívni az érsebész kollégák figyelmét arra, hogy 2020. május 14-én Portoban van lehetőség a következő európai érsebészeti szakvizsga letételére.

Az ezzel kapcsolatos valamennyi információ a www.uemsvascular.com honlap FEBVS Examination fülén olvasható.

Üdvözlettel:

Dr. Szeberin Zoltán
a MAÉT elnöke

 

További részletek

Diabéteszes/neuropátiás lábszövődmények kezelése és megelőzése továbbképző ülés (Egerszalók, 2020. április 1-3.)

2020.01.16. - MAÉT

Helyszín: Saliris Resort Spa&Conference**** - Cabernet terem 3394 Egerszalók, Forrás utca 6.

Kedvezményes jelentkezési határidő: 2020. február 29-ig.

Tisztelt Kollégák!

A Menthető Végtagokért Alapítvány és a Debreceni Egyetem Traumatológiai Tanszéke támogatásával, ismét megrendezésre kerül 2020. április 1-2-3-án, „Diabéteszes/neuropátiás lábszövődmények kezelése és megelőzése” tudományos és továbbképző ülése. A tudományos ülés szakmai hátterét és szervezését a Menthető Végtagokért Alapítvány biztosítja Dr. Mecseky László és Dr. Rozsos István irányításával. A New Instant kongresszusi iroda végzi a technikai lebonyolítást.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Egerszalókon.

Dr. Mecseky László sebész, traumatológus - Dr. Rozsos István PhD MBA sebész, érsebész

Meghívó
Programtervezet
Jelentkezési lap orvosoknak
Jelentkezési lap szakdolgozóknak

 

További részletek
Dr. Jámbor Gyula

Köszöntő dr. Jámbor Gyula születésnapjára

2020.01.06. - MAÉT

Sok szeretettel és nagy tisztelettel köszöntjük Jámbor Gyula Tanár Urat tanítványai, barátai, volt és jelenlegi munkatársai nevében 80. születésnapja alkalmából. Bár – főleg érsebészeti körökben – Jámbor Tanár Úr munkássága a mai napig jól ismert, de a fiatalabbak kedvéért néhány mondatban összefoglaljuk munkásságát, mely a magyar érsebészet egyik meghatározó pillére.

1939. december 21-én született a Győr megyei Kajárpécen.

1964-ben szerezett orvosdoktori diplomát a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. Végzést követően az egyetem III. sz. Sebészeti Klinikájára került. 1972-ben Érsebészeti Osztály alakult a III. Sebészeti Klinikán, melynek vezetőjévé nevezték ki. 1974-től az Érsebészeti Osztály a II. sz. Sebészeti Klinikára került. Az osztályt 1985-ig, egyetemi docensi kinevezéséig vezette, majd onnantól az osztály szakmai irányítója lett. 1996-ban, a II sz. Sebészeti Klinika megszűnésekor érsebészeti munkacsoportjával együtt meghívásra került az I.sz. Sebészeti Klinikára, ahol a klinika új profiljaként megszervezte és vezette az érsebészeti munkát. 2003-tól a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Érsebészeti Részlegén folytatta tevékenységét nyugdíjazásáig.  

1968-ban tett sebész szakvizsgát. 1978-79-ben 10 hónapos tanulmányúton vett részt Belgiumban, a perifériás verőérsebészet tárgykörében, majd ezt felhasználva 1979-ben védte meg kandidátusi disszertációját. 1980-ban „honoris causa” kapta meg az érsebész szakorvos címet.  Tudományos munkásságát 60 dolgozat, 9 könyvfejezet, 129 tudományos előadás jelzi.

Magyarországon elsőként végzett sikeres a. mesenterica superior dezobliterációt az ér akut elzáródása miatt 1972-ben. Első alkalommal végzett hazánkban carotis interna sztenózis megoldására Y-V plasztikát. Bevezette a sebészi gyakorlatba az aorto-bifemoralis bypass műtétek retroperitonealis végzését. Kiemelkedően nagy számban végzett a lábszár és láb artériákra irányuló rekonstruktiv érműtéteket, valamint kidolgozója az autológ karvénával történő alsó végtagi rekonstrukcióknak is.

1970 és 2013 között vezetőségi tagja a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaságnak. 1983 és 1989 között 6 éven át a Társaság főtitkára volt.

1993-ban a Magyar Angiológiai Társaság által alapított „Soltész Lajos Emlékérmet” kapta. Az emlékelőadást a lábszár arteriák rekonstruktiv műtéteiről tartotta.

 

Kedves Tanár Úr!

Kérjük, fogadd szeretettel tőlünk ezt a születésnapi megemlékezést. Kívánunk Neked hosszú, boldog éveket családod, gyermekeid és unokáid körében. Örökké optimista, kedves és humoros személyiséged, emberszereteted, humanitásod, legendás munkabírásod mindannyiunknak példamutatásként szolgál. Isten éltessen sokáig erőben, egészségben!

 

Tanítványaid, barátaid, munkatársaid nevében

 

Dr. Nagy András

Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

Sebészeti Osztály

További részletek

Események

 • ápr01

  Diabéteszes/neuropátiás lábszövődmények kezelése és megelőzése továbbképző ülés

  2020.04.01. - 2020.04.03. 3394 Egerszalók, Forrás utca 6., Saliris Resort Spa&Conference**** - Cabernet terem

  Helyszín: Saliris Resort Spa&Conference**** - Cabernet terem 3394 Egerszalók, Forrás utca 6.

  Kedvezményes jelentkezési határidő: 2020. február 29-ig.

  Tisztelt Kollégák!

  A Menthető Végtagokért Alapítvány és a Debreceni Egyetem Traumatológiai Tanszéke támogatásával, ismét megrendezésre kerül 2020. április 1-2-3-án, „Diabéteszes/neuropátiás lábszövődmények kezelése és megelőzése” tudományos és továbbképző ülése. A tudományos ülés szakmai hátterét és szervezését a Menthető Végtagokért Alapítvány biztosítja Dr. Mecseky László és Dr. Rozsos István irányításával. A New Instant kongresszusi iroda végzi a technikai lebonyolítást.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt Egerszalókon.

  Dr. Mecseky László sebész, traumatológus - Dr. Rozsos István PhD MBA sebész, érsebész

  Meghívó
  Programtervezet
  Jelentkezési lap orvosoknak
  Jelentkezési lap szakdolgozóknak

   

 • ápr21

  Charing Cross Symposium

  2020.04.21. - 2020.04.24. UK, London

  Kedves Kollégák!

  Szeretném felhívni a figyelmet a Charing Cross Symposiumra, amely 2020. április 21-24. között lesz Londonban.

  Fő témák:
  Aorta, perifériás artériák, vénás betegségek, akut stroke, dialízis, sebkezelés és új témaként vaszkuláris trauma.

  A 2019. december 31-ig történő jelentkezéssel 100,-fonttal olcsóbb a regisztrációs díj: azaz 595 GBP.

  Szakorvos jelölteknek 50% a kedvezmény: 172,5 GBP.

  A regisztrációt mindenki saját magának intézze, a kedvezményt jelentő kódért kérem írjanak a titkar.ersebtanszek@med.semmelweis-univ.hu címre.

  MAÉT tagoknak ingyenes előfizetési lehetőség van a Vascular News and Venous News újságra az alábbi linken: https://bibapublishing.com/subscriptions/

  Üdvözlettel:

  Dr. Szeberin Zoltán
  a MAÉT elnöke

   

 • okt08

  Magyar Atherosclerosis Társaság XXIII. Kongresszusa (Velence, 2020.10.08-10.)

  2020.10.08. - 2020.10.10. 2481 Velence, Béke út, Resort Spa****

  A Magyar Atherosclerosis Társaság 2020. október 8-10. között rendezi meg XXIII. Kongresszusát.
  A kétévente megrendezésre kerülő kongresszus a hazánkban vezető halálokokat jelentő szív- és érrendszeri betegségek okait, pathogenezisét, diagnosztikáját, terápiáját, valamint megelőzésének lehetőségeit tekinti át.

  A Kongresszus időpontja: 2020. október 8-10.
  A Kongresszus helyszíne: Velence, Resort Spa****
  2481 Velence, Béke út

  A Kongresszus Tudományos Bizottsága várja a főtémákhoz kapcsolódóan előadások, poszter prezentációk bejelentését, minden a témákkal foglalkozó kollégától.

  Beküldési határidő: 2020. június 18.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2020. július 31.

  Előadás-, poszter bejelentés, jelentkezés és további részletek a Szervezőiroda honlapján keresztül: http://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/mat/

  Meghívó

   

   

 • okt26

  Aorta Szimpózium Hamburg

  2020.10.26. - 2020.10.27. Németország, Hamburg

  Kedves Kollégák!

  A MAÉT tagjai közül 10 fő számára regisztráció nélküli részvételi lehetőséget biztosítanak a szervezők a hamburgi Aorta Szimpóziumra, amely 2020. október 26-27. között lesz.

  Jelentkezni lehet a név, munkahely és e-mail cím megadásával a titkar.ersebtanszek@med.semmelweis-univ.hu címen.

  A jelentkezők neveit és elérhetőségeit megadjuk a szervezőknek, akik a nyár végén fognak pontos információt adni a jelentkezetteknek. Bővebben a https://www.aortic-live.com/ linken tájékozódhatnak.

  Üdvözlettel:

  Dr. Szeberin Zoltán
  a MAÉT elnöke

   

Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30

A MAÉT alapítványa:

Alapítvány az érbetegekért

1122 Budapest, Városmajor u. 68.

Adószám:

18044775-1-43

Számlavezető bank: OTP Bank

Számlaszám:

11712004-20179128